Wil je zorgen voor meer rust in huis? Vijf tips!

Rust in huis is een groot goed. Aangezien je het meest thuis bent, is het belangrijk om er een fijne en harmonieuze plek van te maken. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen en gebruiken om te zorgen voor meer rust in huis.

Bewust aandacht geven

Laten we maar meteen de vinger op een zere plek leggen en als eerste naar het eigen gedrag kijken. Anders gezegd de invloed van je gedrag op die van je omgeving. Kinderen vragen nu eenmaal aandacht en als ze die niet krijgen, vragen ze het op een negatieve manier. Hoe bewust is je aandacht? Ben je er echt of ben je alleen maar fysiek aanwezig?

Als ik de hand even in eigen boezem mag steken: Ik ben een moeder die zich soms verliest in haar telefoon. Gevolg? Instant “vervelende” kinderen die met mijn mobiel moeten vechten om mijn aandacht. Heel a relaxed. Voor beiden. Niet alleen dit, maar alles wat er voor zorgt dat je niet in het moment bent, zorgt voor een gevoel van onrust.

Focus je op het positieve

Ook negativiteit is niet prettig. Is jouw glas half vol of half leeg? Ook hier geldt; wat je geeft, krijg je terug. Als je focust op alles wat niet goed gaat, dan geef je het meer aandacht dan je zou moeten willen. Besteedt juist aandacht aan alles wat je een fijn gevoel geeft. Zie en waardeer (en spreek die waardering ook uit!) je partner voor wat hij of zij doet. Steeds opnieuw en opnieuw klagen doet niemand goed. Een andere fijne manier om naar lichtpuntjes te kijken, is noteren waar je dankbaar voor bent. Maak er een dagelijks ritueel van en je zult zien dat je op een gegeven moment ook beter en sneller met tegenslagen kunt omgaan.

Gouden Driehoek edelstenen

Naast met je gedrag kun je ook van buitenaf invloed uitoefenen op de sfeer in huis. Met een Gouden Driehoek bijvoorbeeld. De combinatie van de drie edelstenen Amethist, Rozenkwarts en Bergkristal samen wordt de Gouden Driehoek genoemd. Hebben deze drie stenen van zichzelf al hele mooie eigenschappen, samen zijn ze nog krachtiger.

Plaats je de Amethist, Rozenkwarts en Bergkristal namelijk in een driehoek dan zorgt dat voor rust, balans en harmonie in de ruimte waar ze liggen. Wil je een Gouden Driehoek leggen? Denk dan aan het volgende:

 • Gebruik stenen van ongeveer dezelfde grootte. Gebruik grote stenen in een grote ruimte of leg meerdere driehoeken.
 • Haal een centimeter van de grootte van de kleinste steen af en dan weet je ongeveer wat het bereik is van je Gouden Driehoek. Als de kleinste steen bijvoorbeeld 8 centimeter is, dan straalt je driehoek 7 meter ver.
 • Leg de stenen met aandacht en geef ze een intentie mee. Denk bijvoorbeeld aan waarom je dit doet.

Etherische olie verdampen

Hoe je je voelt kun je ook met etherische olie heel goed beïnvloeden. Er zijn verschillende manieren om deze oliën te gebruiken, maar diffusen heeft sterk de voorkeur als het gaat om zorgen voor meer rust in huis. Een aromalamp verspreidt namelijk heel makkelijk en snel de olie door een ruimte. Rustgevende essentiële oliën zijn:

 • Lavendel
 • Cederhout
 • Mandarijn
 • Patchouli
 • Rozemarijn
 • Ylang-Ylang

Tip: Gebruik je de olie liever lokaal? Gebruik hiervoor dan een diffuser armband.

Creëer een eigen plek

Soms heb je het nodig om een situatie letterlijk te ontvluchten en elders je rust op te zoeken. Dan is het fijn om een eigen plek in huis te hebben. Dit hoeft echt geen hele ruimte te zijn, een hoekje van je slaapkamer of studeerkamer volstaat. Maak deze plek eigen met spullen die jou een goed gevoel geven. Spullen die je kunt gebruiken zijn:

 • Affirmaties
 • Edelstenen
 • Poster
 • Slinger
 • Kussens
 • Foto’s

Zorgen voor meer rust in huis

Er zijn verschillende manieren waarop je voor meer rust in huis kunt zorgen. Als eerste kun je je eigen gedrag eens onder de loep nemen. Hoe rustig ben jij zelf? Wat je geeft, krijg je veelal weer terug. Als je er voor openstaat, geef etherische oliën en kristallen ook zeker een kans.


Shoptips voor meer rust

Tijd voor mama heeft een webshop met relaxproducten voor drukke moeders. Voor jouw gemak heb ik hieronder een kleine selectie gemaakt van producten die goed passen bij het zorgen voor meer rust in huis. Klik op de afbeelding of tekst om naar het item in de webshop te gaan.

Notitieboekjes waarin je dankbaarheid kunt noteren.
Wierookstokjes van etherische olie.
samen ontspannen voor ouder en kind
Samen ontspannen met je kind.