Welke hulp kan jij goed gebruiken?

Ik liep onlangs langs een werkterrein en zoals je wel vaker ziet op bouwplaatsen was er een hoop bedrijvigheid. Mijn oog viel op een kleine stoet van een stuk of 10 werkbusjes. Sommige bedrijfsnamen gaven al prijs wat hun specialiteiten waren, van anderen had ik alleen een flauw vermoeden. Het was in elk geval duidelijk dat er een hoop specialismen vertegenwoordigd werden en ineens drong een metafoor tot mij door.

Het gezin als bouwproject

Is ons gezinsleven zelf ook niet één groot bouwproject? Eentje waarbij je ook wel wat hulp kunt gebruiken van tijd tot tijd? Als drukke moeder zijn er verschillende mensen en diensten waar je een beroep op kunt doen om je te ontlasten. Toegegeven, ik ben een sucker voor een mooi metafoor, maar zie jij ook de overeenkomsten?

Hulptroepen

Van welk werkbusje zou jij willen dat hij bij je voorrijdt? Is dat een flexibele oppas? Zou het juist ideaal zijn om de boodschappen aan huis te laten bezorgen of word jij juist blij van een schoonmaakhulp? Weet in elk geval dat je het niet alleen hoeft te doen. Je bent geen luxepoes als er iemand je huis komt poetsen. Je bent niet lui als de bezorger van de supermarkt wekelijks een boodschappenkrat in je keuken neerzet. Het is al helemaal geen schande om toe te geven dat je iets niet kan, geen tijd er voor hebt of gewoonweg geen zin in hebt.

De luxe van een keus

Ja, voor een druk leven kies je zelf. We leven in een maatschappij waarin veel kan en mag. De mogelijkheden om ballen hoog te houden zijn eindeloos. Daar word je gretig van. Op tijd gas terug en pas op de plaats maken is daarom sowieso nooit verkeerd, maar hulp aannemen of inschakelen dus ook niet.

Lees ook: Het mooiste cadeau voor een moeder

Iets weten is één ding, maar het letterlijk voor je ogen zien een ander ding. Ik vond het enorm verhelderend om iets wat ik eigenlijk al wel wist zo duidelijk gevisualiseerd te zien. Het was weer een mooie reminder dat ik van het vinden van een oppas een prioriteit wil maken.

Aan welke hulp heeft jouw gezin behoefte?

Like it? Pin it!