Wat zit er in de kit? | Mama Me-time Kit Rise & Shine

Unboxing Mama Me-time Kit

Sinds een paar maanden ben ik enorm fan van een Miracle Morning. Het is voor mij een manier om enerzijds spiritueel bezig te zijn en anderzijds tijd voor mezelf te nemen. Dan heb ik het nog niet eens gehad over het ontwikkelen van jezelf. Want ook dat is een enorm pré van deze gewoonte. Omdat ik het een ideale manier vind om in een druk huishouden en leven een rustpunt te creëren, ontstond al heel snel het idee om het in een Mama Me-time Kit te gieten. Zo ontstond Rise & Shine.

Zo doe je een Miracle Morning

Voor een Miracle Morning sta je een uur eerder op dan gebruikelijk. Deze tijd besteed je, volgens 6 principes, aan jezelf. Deze principes ook wel gewoontes genoemd zijn:

 1. Silence | Stilte
 2. Affirmation | Affirmatie
 3. Visualization | Visualisatie
 4. Exercise | Beweging
 5. Reading | Lezen
 6. Scribing | Schrijven/Journaling

Hoewel het in deze volgorde wordt gepresenteerd, is dat puur voor de mooi. Je mag het in elke volgorde die je wilt uitvoeren.

Invulling van de S.A.V.E.R.S.

Het kan even zoeken zijn om deze gewoontes in te vullen, maar denk vooral niet te moeilijk. Hieronder geef ik enkele suggesties voor wat je tijdens je Miracle Morning kunt doen:

 1. Silence | Stilte: mediteren
 2. Affirmation | Affirmatie: affirmatie oplezen
 3. Visualization | Visualisatie: maak een moodboard van je doelen/wensen
 4. Exercise | Beweging: yoga, wandelen, hardlopen, oefeningen thuis, dansen
 5. Reading | Lezen: een (zelfhulp)boek lezen
 6. Scribing | Schrijven/Journaling: dagboekschrijven, planning maken, dankbaarheidslijst

Wat zit er in de Mama Me-time Kit Rise & Shine?

Enkele van deze gewoontes heb ik vertaald naar producten en er een Mama Me-time Kit van gemaakt.

Notitiebook | Creative Lab Amsterdam

Het onderdeel schrijven vind ik heel belangrijk. Het is een manier om je gedachten te ordenen en bij te houden waar je dankbaar voor bent. Je zegeningen tellen draagt enorm bij aan een positieve mindset. Geen twijfel over mogelijk dat er een notitieboek in moest komen. Wel ben ik natuurlijk op zoek gegaan naar een bijzonder mooi exemplaar. Die heb ik in Mister Nilson van Creative Lab Amsterdam dan ook gevonden! Het is een kleurrijke notitieboek met verborgen ringband en een elastieken band. De goudfolie accenten maken het helemaal af wat mij betreft.

Affirmatie | Krachtkaarten.nl

Voor het onderdeel affirmatie heb ik bewust gekozen voor één van Krachtkaarten.nl. Ze zijn altijd kort en zeer krachtig. Ik ben genoeg is een boodschap die we ons niet vaak genoeg kunnen vertellen en daarom heb ik daarvoor gekozen. Niet meer en niet minder. Precies zoals je bent, ben je genoeg. De boom in met iedereen (inclusief jezelf 😉 ) die dat niet voldoende vindt.

Relaxscent | Relaxound

Ik heb niet alleen aan de gewoontes gedacht, maar ook aan enkele sfeermakers. Daarom heb ik ook een pakje Relaxscent toegevoegd. Dit zijn 10 handgerolde wierookstokjes die gemaakt zijn van natuurlijke ingrediënten zoals gedroogde bloemen en essentiële oliën. De 10 stokjes zijn onderverdeeld in twee categoriën: Arrival (blauw) en Departure (rood). De arrival geuren zijn heel kalmerend en de departure geuren geven je juist meer energie. Ze branden in 5-8 minuten op waarna de geur nog even blijft hangen.

Gember & Gluk | GLUK

Over sfeermakers gesproken… in de kit zat ook een zakje kruidenthee: Gember & Gluk. Vers citroengras en het pittige van gember passen perfect bij elkaar. Een vleugje zoethout om de smaak zachter te maken, maakt het geheel af. Een gezonde thee die je een fijne opkikker geeft. Perfect om de dag mee te starten dus!

Selfcare Kaartendeck | De Handcoach

Last but not least! De Selfcare Kaartendeck van De Handcoach maakte ook deel uit van de Rise & Shine Mama Me-time Kit. Deze kaartendeck kun je op verschillende manieren inzetten tijdens je Miracle Morning. Als affirmatie, visualisatie en ook tijdens het onderdeel schrijven. Trek een kaartje, neem de tijd om de boodschap te begrijpen en wat deze voor jou betekent, herhaal deze 3 keer en schrijf er over in je journal of plan meteen de activiteit in die wordt aangeraden. De Selfcare Kaartendeck is een mooi en luxe deck. De illustraties en goudfolie accenten maken er een bijzonder mooi geheel van.

Bonus: Miracle Morning combineren met kinderen

Omdat ik uit ervaring weet dat het uitdagend kan zijn om een Miracle Morning met kinderen te combineren, heb ik als bonus een pdf toegevoegd met tips en alternatieven om je Miracle Morning met kinderen te combineren.

Nieuwe editie Mama Me-time Kit

Inmiddels is nu de pre-order gestart van de nieuwste kit en die heet Mijn zomer. Omdat deze zomer er voor de meeste van ons er iets (of héél) anders uit gaat zien dan normaal, maar ook omdat het in de zomervakantie niet altijd vanzelfsprekend is dat je regelmatig tijd voor jezelf neemt. Mijn zomer is (natuurlijk) een zomerse kit geworden met onder andere een toegankelijke DIY en een zomers (non-alcoholisch) drankje voor erbij. Hiermee én met de andere ontspannende items uit de kit kun je je weer even focussen op jou. Of dat nu ‘s avonds voor je tent, in de ligstoel in je tuin of op de bank is.


Top 3 Leestip:

.