Wat is Miracle Morning?

Als moeder met een druk gezinsleven is tijd voor jezelf nemen heel belangrijk. Belangrijk om op te laden en om uit te rusten. Soms, zeker nu tijdens de lockdown, is het even zoeken naar deze momenten. Heb je weleens overwogen om de tijd voordat iedereen wakker wordt te gebruiken om in stilte en in rust aan je dag te beginnen? Als in extra vroeg opstaan dus. Kost misschien een beetje moeite, maar dan heb je ook wat weet ik inmiddels uit ervaring. Daarom vind je in dit artikel antwoord op de vraag wat een Miracle Morning is én wat jij er aan zou kunnen hebben.

Wat is Miracle Morning

De bedenker van Miracle Morning is Hal Elrod. In het boek ‘Miracle Morning; 6 gewoontes om je leven succesvoller te maken voor 08:00 uur‘ beschrijft hij het ontstaan van de Miracle Morning en die 6 gewoontes. Voor een Miracle Morning zet je je wekker een uur eerder dan je normaal gesproken zou doen en vul je dit uur met die 6 onderdelen. Het idee is dat door dit uur je de tijd neemt om je doelen te bereiken. Dit uur besteed je dan ook helemaal aan jezelf. Het is een praktisch boek die je laat zien hoe je kan werken aan meer focus, positiviteit, regelmaat en bewustzijn.

Wat zijn SAVERS?

Deze gewoontes noemt hij de (Life) S.A.V.E.R.S. Onderdelen die gewoontes moeten gaan worden. Dit betekent de afkorting:

S. silence | Stilte
A. ffirmations | Affirmaties
V. visualization | Visualisatie
E. exercise | Beweging
R. reading | Lezen
S. scribing | Schrijven

Deze volgorde is bedacht om die 6 gewoontes een pakkende naam te geven. Zodoende zijn ze ook goed te onthouden. Het betekent niet dat je je Miracle Morning in deze volgorde moet uitvoeren. Kijk wat voor jou het beste werkt. De één begint graag met een mediatie voor de stilte en weer een ander eindigt graag met beweging. Het is belangrijker dat je ze allemaal doet en niet wanneer je ze doet.

Hoe begin je met Miracle Morning?

Vroeg opstaan kan een dingetje zijn. Bedenk voor jezelf een stimulans om het voor jou zo makkelijk mogelijk te maken. In het boek beschrijft Hal het als dat gevoel voor kerstmis of je verjaardag. Het zijn dagen waarop je uit bed stuitert van enthousiasme. Dat gevoel zou je eigenlijk elke dag willen ervaren, maar de praktijk zal anders zijn. Wel heb ik zelf ervaren dat als je eenmaal de voordelen ziet van je dag beginnen volgens de Miracle Morning methode je er echt naar uit gaat kijken. Dat maakt opstaan een stuk makkelijker. Nog enkele tips om vroeg opstaan makkelijker te maken:

  • Niet snoozen, dat is uitstel van executie.
  • Zet een glas water naast je bed en drink er meteen uit. Je vult vocht die je in de nacht bent verloren aan en frist er meteen van op door de handeling.
  • Leg je spullen die je gaat gebruiken de avond er voor al klaar.

Om te beginnen met een Miracle Morning heb je in de basis eigenlijk niet veel nodig. Een glas water, een notitieboekje en een boek. Oh ja en een doel. Wat wil je bereiken? Zelf gebruik ik momenteel de Miracle Morning om gezonder te eten en af te vallen. Je kunt het gebruiken voor verschillende doeleinden. Zowel zakelijk als op het persoonlijk vlak. Denk aan meer tijd voor jezelf, meer bewegen, vaker een boek lezen, een cursus doen, jezelf ontwikkelen, stoppen met roken enzovoorts. Alles wat je moet doen is een uur eerder aan je dag beginnen dan je al deed. Een kleine moeite als je weet wat het je kan opleveren als je het mij vraagt.

Mama Me-time Kit Rise & Shine

Om tijd voor jezelf nemen makkelijker te maken heb ik de Mama Me-time Kit bedacht. Een verrassingspakket met producten waarmee je thuis een moment voor jezelf kunt creëren. Elke kit heeft een thema en deze zullen elk kwartaal rouleren. De kit van het tweede kwartaal van 2020 is Rise & Shine. Deze kit is geïnspireerd op de Miracle Morning. LIjkt het jou fijn om te starten met de Miracle Morning? In de Mama Me-time Kit Rise & Shine vind je een aantal fijne items om dit uurtje volgens de S.A.V.E.R.S. methode in te vullen. Logischerwijs zijn niet alle letters in de kit vertegenwoordigd, maar je kunt wel meteen starten. Ook heb ik gedacht aan sfeerverhogende items.

Hoewel de Miracle Morning een ideaal middel is om meer tijd voor jezelf te nemen, lukt het soms gewoon niet als je kleine kinderen hebt. Als bonus ontvang je daarom ook een handig document om de Morning Miracle te combineren met kleine kinderen.

Tijd voor jezelf nemen met Miracle Morning

Ik vind de Miracle Morning ideaal als middel om dagelijks even tijd voor mezelf te nemen. Het helpt me zeker ook om gefocust aan een doel te werken. Heb je ook een druk gezinsleven? Neem je me-time vóórdat het hele huis ontwaakt. Begin je dag in alle rust en op je eigen tempo. Wil je hierin geïnspireerd worden of kun je een beetje motivatie gebruiken? Doe jezelf dan een Mama Me-time Kit cadeau.