Vroeger een straf nu een zegen

Vroeger, toen je klein was, waren er een aantal dingen waar je absoluut niet blij van werd. Het was regelrecht een straf als je iets uit dit lijstje niet mocht of juist moest van je ouders. Je weet wel, die tijd dat een hobbyclubje gelijk stond aan bejaardenbingo. Ironisch is dat nu je ouder bent je er geen snars van snapt. Het lijkt je juist een zegen!

Niet naar een feestje

Vre-se-lijk! Stel je voor dat je de enige was die niet op dat ene feestje was. Niet te doen. Geen idee wanneer je FOMO (Fear Of Missing Out) plaats heeft gemaakt voor JOMO (Joy Of Missing Out), maar je kruipt liever met een brok (ok ok, een hele pak) chocola en warme (!) thee op de bank voor een ronde van whatever je aan het bingewatchen bent. Top avond!

Lees ook: Overgang wintertijd; wat je kunt doen met dat extra uur

Naar bed naar bed zei Duimelot

Ze kunnen het, met al die versjes, nog zo mooi brengen, maar naar bed gaan doe je als kind echt niet voor je lol. Er is nog zoveel te vertellen, te doen en mee te spelen. En nu? Nu zou ik zo blij zijn met iemand die me lekker naar m’n nest schopt. Zo rond een uur of 10. Mooie tijd!

Nu naar je kamer

Als je naar je kamer wordt gestuurd, weet je dat het menens is; je bent te ver gegaan. Het idee dat iedereen het beneden gezellig had terwijl je op je kamer moest afkoelen was onmenselijk. Ken jij een moeder die van tijd tot tijd niet blij zou worden van deze time-out? Ik ook niet.

Lees ook: Cadeautip: Verrassingsdoos voor moeders

Leren

Het nut van leren zie je niet altijd meteen in. Hoe gaat de stelling van Pythagoras je óóit van pas komen later?! En dan ineens kom je op een leeftijd waarop je graag iets nieuws leert. Waarbij je je zelfs aanmeld om in de avonduren je kennis bij te spijkeren. Alleen nu heet het persoonlijke ontwikkeling. En teken ik er graag voor.

Naar het toilet

Als ik mijn zoontje van vier moet geloven, is het toilet een ware martelkamer waar je absoluut geen voet over de drempel wilt zetten. Tenzij ik de degene ben die nodig moet uiteraard. Ineens willen, nee MOETEN, ze er ook zijn. Soms… heel soms lukt het om mezelf daar op te sluiten voor een paar minuutjes stilte. De deurklink die steeds krachtig heen en weer wordt bewogen, een teken dat mijn verstopplek bekend is, negeer ik natuurlijk keihard.

Vroeger een straf, nu een zegen

Het is erg bijzonder hoe bepaalde dingen uit je jeugd echt een ware verschrikking waren, maar nu je ouder bent een absolute zegen. Zo zie je maar; vroeger was alles echt niet beter!

Heb je nog een mooie toevoeging aan dit lijstje?