5 Tips voor een datenight thuis (+ gratis vragenspel)

Een datenight lijkt tegenwoordig pas mee te tellen als er een oppas aan te pas komt. Wat nu als je dat niet wilt? Wat nou als je het beste ontspant in de wetenschap dat je kindjes slechts een paar meter verder in hun eigen bedje liggen? Blijf dan alsjeblieft thuis en maak het dáár gezellig. Hiervoor heb ik een aantal reële tips verzameld. Want laten we wel wezen, de kans dat jij bijvoorbeeld een kleedje uitslaat in je woonkamer voor een picknick is nihil. Als bonus heb ik twee printables gemaakt die je hierbij nog wel weleens van pas zou kunnen komen.

Tip #1: Thuis tapas maken

Hoe gezellig kan het zijn om samen aan de slag te gaan in de keuken? Tapashapjes zijn bij uitstek geschikt voor een avondje borrelen. En… tapas zijn ook geschikt voor de stellen die in de keuken juist uit elkaars vaarwater moeten blijven. 😉 Kies een paar gerechtjes uit die je wilt maken, trek een fles wijn open (of wat je maar blieft) en heb het leuk met elkaar. Klets, luister en maak er wat leuks van. Als je tapas klaar zijn, stem je af op een toffe film of serie. Of je laat de televisie lekker uit en zet je gesprek voort. Top avond!

Suggesties voor tapas: Patatas bravas, dadels gerold in spek, gehaktballetjes in tomatensaus, bruschetta’s, nacho’s, parmahamrolletjes, gegrilde sardines, broodplankje met olijfolie met zout en peper.

Tip #2: Spelletjesavond houden

Een andere suggestie voor een schermloze avond is een spelletjesavond. Welk gezelschapsspel spelen jullie altijd op vakantie? Trek die uit de kast, hou je scores bij en enjoy! Een spelletjesavond is ook prima te combineren met het tapashapjes maken.

Lees ook: Doen! Hier krijg je meer energie van

Tip #3: Wellness in je badkamer

Zijn jullie allebei toe aan een beetje wellness? Stap samen in bad of onder de douche. Laat het grote licht uit en zet wat kaarsjes neer in de badkamer. Zet, desnoods via je mobiel, een muziekje op. Geef elkaar omstebeurten een fijne massage. Bereid je wellness avond voor door lekkere producten zoals een scrub, luxe zeep en massageolie in huis te halen. Vergeet ook niet de boel op te kuisen. Rondslingerend vuil wasgoed is niet zo sexy. Met een diffuser met de juiste olie zet je de puntjes op de i. Misschien is zo’n badkamersessie lastig met kindjes die een deur verderop slapen, maar het is zeker het proberen waard.

Lees ook: Zo haal je alles uit een romantisch weekendje weg

Tip #4: Puzzeltje leggen

Ik ben me er van bewust dat een legpuzzel een beetje een stoffig karakter heeft. Niet iets wat je snel zou doen op een romantische avond met je lief. Toch staat het al een tijdje op mijn eigen lijstje om eens te doen. Je bent samen verantwoordelijk voor een goed resultaat, kunt ondertussen gezellig kletsen met elkaar én het geeft zo’n bevredigend gevoel om de klus te klaren. Ik zie het probleem eigenlijk niet.

Tip #5: Samen naar bed

Wanneer is de laatste keer geweest dat jullie op tijd én tegelijkertijd naar bed zijn gegaan? Ga samen naar bed! Hoewel ik de invulling graag aan jou overlaat, bedoel ik letterlijk wat er staat. Hoe fijn zou het zijn voor je om je bed in te stappen in de wetenschap dat je er nog 8 á 9 uur in kan blijven liggen? Hoe goed zou het zijn voor je relatie om voor je in slaap valt nog even gezellig te kletsen met elkaar? Een datenight is maar wat je er zelf van wilt maken. En is dat samen lekker op tijd je bed in stappen? So be it!

Bonus: Vragenspel

Wat ik ook een aanrader vind, zijn de zogenaamde gespreksstarters. De gesprekken die voortkomen uit zulke vragen kunnen soms erg verrassend zijn. Verrassend leuk! Daarom heb ik ook een “Weet je nog…” vragenspel gemaakt. Vraag het spel hieronder gratis aan, knip de kaartjes uit en et voila. Je kunt ze tijdens bijna elk soort afspraakje tevoorschijn halen. Voor een spelletjesavond heb ik ook een scorebord gemaakt met een toffe quote van Johan Cruijff:

Als je niet kan winnen, moet je zorgen dat je niet verliest

Preview vragenspel

Datenight thuis

Wat vooral belangrijk is tijdens zo’n avond is dat je je eigen plan trekt. Het klinkt bijvoorbeeld leuk zo’n wellness in je badkamer, maar als je een badkamer zoals de mijne hebt, gebruik je ‘m ook liever puur functioneel. Doe dus vooral wat jullie fijn vinden en niet wat het internet zegt. Doe hier leuke ideeën op en geef er je eigen draai aan als je dat wilt. Je bent thuis, voel je ook thuis!

Wil je deze tips op Pinterest bewaren? Dat kan heel makkelijk met deze afbeeldingen!

.