Suffe hobby’s waar je mee aan kunt komen

Er was een tijd dat haken en breien alleen geassocieerd werden met oude dames achter geraniums. Dat beeld is, op z’n zachtst gezegd, ietwat achterhaald. Je eigen babydekentje kunnen haken is hip en een zelfgebreid kussentje op je bank helemaal te gek. Ben je op zoek naar een hobby voor een beetje me-time? Naast haken en breien zijn er nog een aantal suffe hobby’s waar je mee aan kunt komen.

Stippen op porselein

Stippen is een speciale techniek waarmee je porselein en glas kunt versieren. Wat je nodig hebt zijn stokjes in verschillende diameters, porseleinen verf, eventueel een mal en uiteraard servies wat je wilt beschilderen. Verstand op nul en stip je suf. Het resultaat is een vrolijk stuk servies of glas waar je een persoonlijke stempel op hebt gedrukt. Wat nou suf?

Kleien voor volwassenen

Als moeder heb ik een haat liefde verhouding met klei. Het gaat altijd in kieren zitten waar je het liever niet hebt, maar de kinderen zijn er gelukkig mee. Dus jij ook en zo. Ondanks deze irritatie moet ik bekennen dat het ook wel lekker en fijn is om het met je handen te kneden. Ja, het gaat nog steeds over klei. Klei voor volwassenen dat dan wel. Klei waarmee je mooie stukken, a la Riverdale, kunt maken voor je huis.

Figuren van wolvilt maken

Het is bizar hoe je kijk op bepaalde zaken kunt veranderen door enkel het verstrijken van de tijd. Vilt viel in hetzelfde categorie als ribfluweel. De horror! Het is nu pas dat ik besef wat een mooi en bijzonder materiaal het eigenlijk is [/zijn]. En helemaal als je ziet wat voor pracht en praal je er van kunt maken. Mooie popjes bijvoorbeeld en decoratie voor herfsttafels.

Poppenmeubels pimpen

Wat voor effect heeft een poppenhuisje op je? Ik wil er stiekem altijd zelf meespelen. Zal wel komen door het “kuchi kuchi” effect. Alles wat klein is, is schattig. Zelfs baby hyena’s. Die heten een pup, wist je dat? Van pup terug naar pop(penhuis). Waar een oude poppenhuis alleen in de verte iets had van een echt huishouden, zien de poppenhuizen van nu er gelikter uit dan menig interieur. Poppenmeubeltjes maken en/of oppimpen is een hobby waar je oog voor detail en heel veel geduld voor moet hebben. Ik ben vast jaloers.

Fotoalbum scrapbooken

Vroeger wisten we niet beter dan dat fotoalbums werden ingeplakt. Hoewel het digitale tijdperk ons ook prachtige digitale albums heeft opgeleverd, zijn er nog mensen die stug blijven plakken. Alleen nu met mooi dessin papier, embellishments, stempels, washitape en stencils er bij. Hele technieken komen er soms bij kijken. Suf zijn is hard werken. Het resultaat: je allermooiste herinneringen die op een mooie manier worden gedocumenteerd.

Deel uitmaken van een community

Wat al deze hobby’s met elkaar gemeen hebben, behalve nog steeds op een verjaardag moeten uitleggen wat het nu eigenlijk is, zijn de sterke community’s die er omheen gebouwd worden. Zowel online in Facebookgroepen als in real life kun je je aansluiten bij crops en clubjes. Een gezamenlijke passie en mede hobbysten waarbij je terechtkunt voor vragen of om je creaties aan te showen, maken van deze gemeenschapjes een warm bad.

Wat is je hobby?

Iedereen zou wat mij betreft een hobby moeten hebben. Het ontspant en tegelijkertijd werk je aan je persoonlijke ontwikkeling. Je hebt plezier en bent ergens (redelijk) goed in; een mooier manier om je tijd te verdrijven is er bijna niet. Onderdeel uitmaken van een community is een fijne bonus. Jammer dat de vraag Wat is je hobby? nog steeds een beetje een stoffige vraag blijft. Gelukkig geldt dat niet voor de hobby’s hierboven. Daar kun je echt mee aankomen. Suf is de nieuwe cool.


Top 3 Leestip:

Bewaar deze tips op Pinterest om ze later makkelijk terug te vinden