Tiempo para mama: Spaanse series Netflix

spaanse series netflix

Wat leuk dat je weer de tijd neemt om op zoek te gaan naar de leukste streamingtips. Vorige keer zocht ik de leukste zomerse series voor je uit en in deze blog heb ik de beste romantische Spaanse series voor je op een rijtje gezet. Als jij niet naar Spanje kunt deze vakantie, halen we Spanje gewoon naar jou!

Telenovela

Iedereen die Jane The Virgin (Netflix, 4 seizoenen) heeft gezien, weet dat een Spaanse telenovela alle wetten van de realiteit doorbreekt. De Spaanse soapopera’s zitten vol vurige passie, onbereikbare liefde en natuurlijk een sterk staaltje achterklap en intriges. Hoewel Jane the Virgin een beetje de draak steekt met de geliefde telenovela’s, is het wel de basis voor veel Spaanse series.

Hoewel de modernere Spaanse series gelukkig niet meer zo typisch telenovela zijn, zijn het absoluut must-sees door hun taboedoorbrekende onderwerpen, ‘sassy’ vrouwen en natuurlijk de duistere kant van de mannen die de series extra steamy maken. Netflix biedt een ruime content aan wat betreft Spaanse series die zeker de moeite waard zijn. En ik zet mijn favorieten voor je op een rijtje!

Valeria

De afgelopen dagen heb ik de serie Valeria zitten bingen. De moderne serie (2020) gaat over Valeria die probeert een roman te schrijven maar daar vooralsnog niet heel succesvol in blijkt te zijn. Wanneer ze op een feestje van een van haar vriendinnen Victor, gespeeld door de steamy Maxi Iglesias, ontmoet, springen de vonken in het rond. Beetje jammer dat Valeria getrouwd is. De serie zit vol pikante scènes, dus niet helemaal geschikt om met de kids te kijken. Maar volgens mij ging het vandaag over tijd voor jezelf, dus zit je daarmee wel goed!

A pesar de todo

In A pesar de todo gaan vier zussen na de dood van hun moeder op zoek naar hun respectievelijke vaders. Hun moeder blijkt achteraf gezien toch niet zo’n hele kuise dame te zijn geweest. In de zoektocht naar hun vader leren ze niet alleen hem, maar ook zichzelf goed kennen. Deze film met Blanca Suárez (Las Chicas del Cable, eveneens een aanrader als je die nog niet hebt gezien) is zeker de moeite waard!

La casa de flores

Als in de eerste aflevering de minnares van de vader van de familie zich verhangt in de bloemenwinkel van de moeder, weet je dat dit een voorteken is voor draaaamaaaa! Ik kan het niet helpen, ik ben er dol op. Het reilen en zeilen van de familie De la Mora wordt breed uitgemeten. Van overspel, een schaduwleven, buitenechtelijke kinderen en natuurlijk de nachtclub met dezelfde naam als het familiebedrijf. La casa de flores (3 seizoenen) heeft het allemaal. Liefde, bedrog, drugs en dragqueens.

Gran Hotel

Naast de moderne series zijn er gelukkig ook nog wat meer historische series te bekijken. Neem bijvoorbeeld Gran Hotel (3 seizoenen). Wanneer Julio op zoek gaat naar zijn verdwenen zusje, komt hij als bediende in het Gran Hotel te werken. Hij ontmoet er dochter van de baas Alicia. Je kant vast wel raden wat er vervolgens gebeurt. De serie begint vrij romantisch maar slaat op een gegeven moment om naar misdaad en spanning. Ik noem het Agatha Christie meets Jane Austen. Maar dan met een beetje meer pit. 

Velvet

Als ik mijn favoriete Spaanse series op Netflix moet noemen, mag ik Velvet niet vergeten. Wat heb ik meegeleefd in de lovestory van Alberto en Ana. Vier seizoenen lang word je meegesleept in het wel en wee van modehuis Velvet en haar medewerkers. Het welbekende liefdesverhaal, de jaloezie, de passie en de intriges. Het hoort er allemaal bij. En, niet onbelangrijk om te vermelden, ook Maxi Iglesias speelt mee ;). Velvet kreeg zelfs nog een spin-off: Velvet Colección. Iets minder vermakelijk maar wel fijn om op deze manier alle losse eindjes van Velvet aan elkaar te kunnen knopen.

Tip!

Ben je niet zo Spaans aangelegd, geen probleem, zet de taal dan gewoon op Engels. 

Veel plezier met kijken en jouw Tiempo para mamá!


Top 3 Leestip: