Review Cozi | Gratis familieplanner app

Ondanks dat ik een groot fan ben van plannen op papier, geef ik voor onze gezinsagenda toch de voorkeur aan digitaal plannen. Het grootste voordeel hiervan is dat zowel ik als mijn partner er altijd bij kunnen om iets toe te voegen of te bekijken. Al zeker een jaar of vijf gebruiken we hiervoor Cozi: een familieplanner app.

Digitale gezinsagenda

Cozi heeft, naast een planner, nog meer functies die handig zijn voor een gezin. Ik zet ze allemaal op een rijtje:

 • Colour coded familieagenda
 • Boodschappenlijsten
 • To do lijsten
 • Receptenbox
 • Familiealbum

Agenda delen met je partner app

Met Cozi kun je je agenda delen met je partner en andere gezinsleden. Het is een zogenaamde colour coded systeem waarbij elk gezinslid een ander kleurtje krijgt. Zo kun je heel makkelijk aangeven wie in het gezin de afspraak heeft. Bij het invoeren van een afspraak kun je er ook meteen voor kiezen om andere gezinsleden een notificatie hiervan te sturen. Een fijne functie! Wat ook fijn is, is dat je desgewenst aan het begin van elke week een samenvatting krijgt van wat er op je planning staat voor de komende week. Deze samenvatting kun je als een soort van post-it ook op je telefoonscherm instellen. Je kunt dan in één oogopslag zien wat er op stapel staat.

Digitaal boodschappenlijstje

Een andere enorm handige functie van de Cozi familieplanner vind ik de boodschappenlijsten. Je kunt er meerdere tegelijk aanmaken, maar wij hebben er steeds maar één lopen. Je kunt er makkelijk producten aan toevoegen en het lijstje heb je, als je je telefoon altijd meehebt (wie niet?!), altijd bij de hand. De Man is hoofd boodschappen en doet op die manier zijn ronde door de supermarkt. Gekochte items kun je meteen afstrepen en afgestreepte items kun je desgewenst elk moment verwijderen. Zo blijft je boodschappenlijst altijd up to date.

Lees ook: Welke hulp kan jij goed gebruiken?

Veelzijdige app

De eerder genoemde functies zijn de enige twee die wij gebruiken, maar met Cozi kun je veel meer. Zo zijn er to do lijsten die hetzelfde werken als het boodschappenlijstje. Verder kun je in de gratis versie ook een familiealbum bijhouden met foto’s en leuke uitspraken van je kind(eren). Je kunt zelfs instellen dat eens per maand een overzicht hiervan wordt gemaild naar bijvoorbeeld de oma’s en opa’s. Tot slot is er ook een receptenbox. Hierin kun je zelf recepten aanmaken, maar er is ook een database waaruit je recepten kunt selecteren en toevoegen aan je box. Deze recepten zijn alleen niet Nederlands.

Voor- en nadelen Cozi

Dat is meteen ook het grootste, en wat mij betreft enige, nadeel van de Cozi app; het is niet Nederlands. Als je maar een beetje Engels begrijpt, hoeft dit natuurlijk helemaal geen struikelblok te zijn. De lijst met voordelen daarentegen is iets langer:

 • Het systeem met kleurtjes is heel overzichtelijk
 • Een gezamenlijke agenda bijhouden is heel makkelijk
 • De app doet wat hij moet doen en wij hebben nooit last van bugs
 • Een digitaal boodschappenlijstje werkt perfect
 • De gratis versie van de app is voldoende als gezinsplanner
 • Zowel voor Android als IOS gebruikers

Cozi premium

De app is gratis prima te gebruiken, maar voor €22,99 per jaar kun je upgraden naar Cozi Gold: een premium account met uitgebreidere mogelijkheden. Hoewel deze kosten te overzien zijn, heb ik nooit behoefte gehad aan die upgrade. Met een premium account heb je keus uit verschillende thema’s wat betreft hoe je account er uitziet. De standaard instelling is lichtblauw. Verder kun je dan een adressen- en verjaardagenlijst bijhouden. Tot slot is de app dan reclamevrij.

Gratis familieplanner app

Al met al zijn we enorm tevreden met Cozi als familieplanner app. Het heeft alle functionaliteiten die we zoeken in een gedeelde agenda. Het systeem met kleurtjes werkt perfect en de mogelijkheid om een digitaal boodschappenlijstje bij te houden is een fijne bonus.

Gebruik jij een papieren planner als gezinsagenda of ook een app?

.