5 Planners voor selfcare

Er zijn ontzettend veel planners en agenda’s te koop. Van planners voor het huishouden, fitness planners tot selfcare planners. Heb jij behoefte aan een planner die je ondersteunt bij het goed zorgen voor jezelf? Dan zou tussen dit lijstje met planners voor selfcare weleens de jouwe kunnen zitten.

Happy Planner Wellness Planner

Als er een merk is dat sterke thema’s meegeeft aan zijn planners, dan is dat wel Me & My Big Ideas met de Happy Planner. Ik was dan ook enorm blij dat ik op de Wellness Planner stuitte. Het is met recht een selfcare planner te noemen. Elke maand start met ruimte om je doelen en prioriteiten op het gebied van zelfzorg te noteren. Er zijn een tweetal habit trackers (een maandelijkse en een wekelijkse) en ook is er ruimte om stil te staan bij hoe je je voelt, waar je op dat moment naar kijkt, leest en luistert. Tot slot kun je dagelijks een reflectievraag beantwoorden zoals waar je dankbaar voor bent en een blij moment van de dag.

De Wellness Planner is een Classic. Dat wil zeggen dat hij groot is, heel groot (25×21 cm). Het is een verticale, gedateerde planner voor 18 maanden. Mijn versie loopt van juli 2019 tot en met december 2020.

Lees ook: Overzicht met gratis nederlandse planner printables

Rock your world Selfcare Journal

De volgende twee planners zijn geen planners in de zin van afspraken noteren, maar ik kan ze niet onbenoemd laten. Allereerst de Selfcare Journal van Rock Your World. Ik heb hem zelf nog niet, maar ik ken wel iemand die hem heeft en erg enthousiast is. Wat deze journal doet is je begeleiden tijdens drie cycli: De maan, je menstruatiecyclus en de seizoenen. Hoe? Door middel van dagelijkse schrijfopdrachten waarmee je je eigen doelen kunt halen op het gebied van goed voor jezelf zorgen. Het hogere doel is meer energie, hormonale balans, meer rust en minder stress. Goed verhaal!

De Selfcare journal van Rock your world is ideaal voor degenen die net hun spiritualiteit ontdekken. Je voelt dat er meer is, maar weet niet zo goed wat en hoe toe te passen in je leven.

Aandachtsmomenten Journal

Deze journal belooft een langzamer leven en innerlijke rust. Hoe mooi is dat in een leven waarin we ons laten leven door moetjes en wil ik’s. Deze journal bijhouden kost je 10 minuutjes per dag en levert je een moment van bezinning op. Waar wil ik meer van, wat ging er goed, waar ben ik trots op, wat geeft mij energie? Wat mij, én anderen, opvallen is dat de journal erg positief ingestoken is. What you think is what you become is een gezegde waar zeker een kern van waarheid in zit. Hoe mooi zijn dan een paar dagelijkse reminders aan wat moois?

De Aandachtsmomenten Journal helpt je niet alleen tijd voor jezelf te nemen, maar ook deze tijd bewust beleven.

Lees ook: Aan je planning houden wordt hiermee een eitje

Purpuz planner

Terug naar de “agenda” planners. Ben je een ondernemer? De Purpuz planner is getuige de vele enthousiaste berichten die ik regelmatig op socials voorbij zie komen geliefd onder ondernemers. En dat snap ik! Deze planner bied heel veel ruimte, in de vorm van 8 tools, om je dromen en doelen te visualiseren, op te schrijven en in hap klare stukken te hakken. Daarnaast zijn er reminders om jezelf te belonen en af te spreken met mensen die je energie geven.

Door met name dat laatste mag deze mooie en uitgebreide planner niet ontbreken. Ben je nieuwsgierig, maar wil je het eerst proberen voor je tot koop overgaat? Op de website van Purpuz kun je de planner gratis downloaden. De hele planner ja. Alle 224 pagina’s.

Happinez Agenda

Naast planners en journals heb je ook agenda’s; zoals die van Happinez. Net als de Selfcare Planner van Rock Your World is ook deze planner pas een match als je into spiritualiteit bent. Naast de gebruikelijke agenda pagina’s heeft deze agenda uiteraard inspirerende quotes, een maankalender en goede gewoontestrackers.

Happinez is een tijdschrift dat je wilt inspireren om bewust te leven. En de agenda is helemaal in lijn hiermee.

Overzicht planners voor selfcare

Al zoekend naar een planner die mij helpt bij het zetten van intenties en het behalen van mijn doelen op het gebied van selfcare, sprokkelde ik een aantal zelfzorg planners bij elkaar. Ik koos uiteindelijk voor de Wellness Happy Planner, maar wilde je de rest niet onthouden.

Mis je een planner in dit overzicht? Laat het me hieronder weten!

Bewaar jij graag tips op Pinterest? Met deze afbeelding pin je heel makkelijk dit artikel op een Pinterestbord.