Overzicht met gratis Nederlandse planner printables

Niets zo fijn als plannen op papier. Hoewel ik voor onze gezinsagenda helemaal team digitaal ben, gaat er niets boven pen en papier voor mijn eigen agenda. Mooi papier welteverstaan. Wat ik mooi vind, verschilt van tijd tot tijd. Ik heb dan ook verschillende planners en printables die ik af en aan gebruik. Vind jij printables ook fijn? In dit artikel vind je een overzicht met gratis Nederlandse printables voor je planner.

1. Printable voor de feestdagen

Deze printable voor de feestdagen is meer een pakket want hij bestaat uit maar liefst 11 printables. Allemaal er op gericht om je te helpen om in november en december alles in goede banen te leiden. Je kunt maar beter goed voorbereid zijn.

Wat: Feestdagen planner pakket

Inhoud: 11 printables met maandkalenders, weekplanners, bucketlist, to do lijst, cadeautjeslijst en menuplanner.

2. Maandkalenders voor het hele jaar

Al sinds 2016 stelt Hip en Hot een gratis jaarkalender ter beschikking. Gezien het aantal downloads is deze zeer populair. De kalender is beschikbaar in A3 en A4 formaat.

Wat: Maandkalenders 2020

Inhoud: 12 kalenders, voor elke maand 1.

3. Weekmenu en boodschappenlijst printen

Door een weekmenu samen te stellen, bespaar je veel tijd. Je hoeft niet elke dag na te denken wat je op tafel gaat zetten en je kunt je boodschappen in één keer doen. Dat scheelt je wat ritjes naar de supermarkt of bezorgkosten als je online boodschappen doet.

Wat: printable voor een weekmenu met boodschappenlijst

Inhoud: Weekmenu met af te knippen boodschappenlijst in 3 verschillende designs.

4. Dagplanner download

Met deze dagplanner kun je je dag mooi organiseren. Er is ruimte voor je afspraken, een boodschappenlijst, maaltijdenplanner, doelstellingen en taken.

Wat: Dagplanner

Inhoud: dagplanner die je in A4 formaat en vier kleuren (groen, blauw, oranje en roze) kunt downloaden en printen.

5. Printable weekplanner

Met deze printable weekplanner met puntjes kun je een weekplanning bijhouden voor jezelf, maar er is (als je dat wilt) ook ruimte om bijzonderheden van je partner en kind(eren) te noteren.

Wat: Printable weekplanner met bullet journaldots

Inhoud: Weekplanner in 3 formaten (A4, A5 en Happy Planner) en 2 designs (blanco en mama)

6. Planner gratis uitproberen

Een planner mag wat kosten. Daarom is het fijn om voor je tot koop overgaat even te kunnen checken of de indeling wel bij jou past. Sommige planners zoals Purpuz bieden je die mogelijkheid.

Wat: Een gratis digitale download van de Purpuz planner

Inhoud: Complete Purpuz planner.

7. Planner voor op koelkast

De keuken is een plek waar we dagelijks meerdere keren komen. De koelkast is daarom een meer dan geschikte plek om een plannertje op te hangen. Deze koelkastplanner, die ik voor mijn andere website heb gemaakt, bijvoorbeeld. Het heeft de dagen van de week, ruimte voor boodschappen, prietpraat en een “niet vergeten” lijstje.

Wat: Koelkastplanner om uit te printen

Inhoud: Een enkele download met weekplanner.

8. Be happy today planner

Hoewel de titel er van anders doet vermoeden, is ook deze printable planner in het Nederlands. Je kunt er naast agendaitems, notities en water inname, ook me-time op kwijt. Dat juich ik uiteraard van harte toe.

Wat: Dagplanner

Inhoud: een download van 1 pagina waarop je 1 dag kunt inplannen.

Printable planners

Ik ben gek op planners en maak daarom ook graag gebruik van printables. Voor het gemak heb ik daarom een overzicht gemaakt van planner printables. Mijn belangrijkste voorwaarden voor dit rijtje waren dat ze gratis en Nederlands moesten zijn. Dat is gelukt! Het leverde een mooi overzicht op met toffe gratis printable planners in het Nederlands.

Welke heb jij meteen gedownload?

Dit handig overzicht bewaar je met deze afbeelding heel makkelijk op Pinterest.