Overgang wintertijd; wat je kunt doen met dat extra uur

Maak jij regelmatig een planning, maar lukt het vervolgens niet om je hier aan te houden? Met deze tip kun je productiever werken en krijg je die klus wel af. Plus het leert je om in de toekomst realistischer te plannen.

In het allerlaatste weekend van oktober, in de nacht van zaterdag op zondag, wordt de klok een uur verzet. Een uur achteruit! Tijdswinst die vooral op die zondag heel goed voelbaar is. Wat ga jij doen met dat uurtje extra? Ik heb daar wel een paar ideeën voor.

Uitslapen!

Het eerste dat in míj opkomt is lekker uitslapen. Hoewel het net lijkt alsof kinderen de memo over het ingaan van de wintertijd steevast lijken te missen, kunnen ook moeders zich heus wel nog even omdraaien. Als de kinderen oud genoeg zijn kunnen ze een filmpje kijken of een spelletje spelen. Bij kleinere kinderen maak je hierover afspraken met je partner als je die hebt.

Schat, deze zondag mag ik uitslapen!

Foto: Pink Press Fotografie

Lees ook: Een zondagroutine voor een goed begin van de week

Herfstwandeling maken

Zit uitslapen er niet in, trek de laarzen aan en stamp er op uit. Het bos is nu een fantastische plek om te zijn. De kleuren, geuren en frisse lucht doen een mens goed!

Uit de Tijd voor mama winkel

Bakken

Zondag is de dag bij uitstek om lekker te cocoonen met elkaar. Kletsen, een familiefilm kijken of een spelletje spelen met iets lekkers er bij. Dat lekkers kun je prima kopen, maar als je het leuk vindt, is zelf bakken een uitstekende optie. Duik samen met je kleine helpers de keuken in en tover iets lekkers voor bij de thee.

Zomervakantie plannen

Welk beter moment dan een herfstig weertje om te brainstormen over de vakantie(s) van volgend jaar? Het duurt nog wel even, maar over nadenken kan sowieso geen kwaad. Hoeveel voorpret kan een mens hebben?

Foto’s plakken

Geen zin om je zover van tevoren voor te bereiden en zit je met je hoofd nog volop bij de afgelopen zomervakantie? Uitstekende gelegenheid dan om je fotoalbum bij te werken. Is het tot nu toe vooral bij een voornemen gebleven? Hoppa, begin er mee! Heb je een andere hobby die je thuis kunt doen? Haal die tevoorschijn en ga gezellig aan de slag.

Lees ook: Smoesjes aan de kant! Elke dag tijd voor jezelf nemen kan echt

Niets doen

Alles leuk en aardig, maar laten we “helemaal niets” ook niet vergeten. Er moet al zoveel. Dus waarom je extra uur niet benutten met gewoon zijn?

Niets is ook iets en dat is niet niks.

Wintertijd tips

Als de wintertijd in gaat op 27 oktober 2019 (25 oktober in 2020) levert je dat een uur extra op. Een dik uur waarin je eigenlijk best wel veel kunt doen. In dit artikel gaf ik hiervoor een aantal tips.

Hoe zou jij dat extra uurtje het liefst invullen?

Doe je graag inspiratie op Pinterest op? Met deze afbeelding bewaar je dit artikel op een bord.

.