Overdekt uitje in Zeeland: Berkenhof’s Tropical Zoo

Tropical Zoo: overdekt uitje in Zeeland

Ben je op vakantie of woon je in het mooie Zeeuwse? Regent het en ben je op zoek naar een overdekt uitje in Zeeland? Onlangs zijn wij, een gezin van vijf, hier geweest en ik vertel je er graag meer over.

In Kwadendamme, vlakbij Goes, vind je deze tropische verrassing. Dit uitje is niet echt in één woord te vangen. Het is een mix tussen een dierentuin, expositie en waterspeeltuin. Een beetje vreemd, maar wel lekker. Zoiets! Ik wil je wel alvast verklappen dat ik erg enthousiast ben. Voordat ik daar dieper op in ga, eerst de nodige informatie.

Tropical Zoo jeep

Bezoekersinformatie Tropical Zoo

  • Prijs: 0-2 jaar gratis | 3 – 12 jaar €10,50 | 13 jaar en ouder €13,50
  • Openingstijden: variabel, zie website Tropical Zoo
  • Parkeren: gratis
  • Boekingskosten: €0,25 per persoon
  • Corona maatregelen: Tijdsloten en 1,5 meter afstand

Tropische mini jungle

Het merendeel van deze dierentuin in Zeeland is overdekt. Via de entree startten we in het gedeelte dat ook de naam Tropical Zoo draagt. Hier vind je onder andere allerlei tropische planten, slangen, giftige kikkers, apen, vogels, vlinders en vissen. De meesten achter een hek of glas, maar er loopt en vliegt ook van alles fijn los. Het is hier tropisch (Ha!) warm. Best logisch gezien de naam, maar wel iets om rekening mee te houden. De kinderen vonden het fantastisch en keken hun ogen uit. Wij trouwens ook.

Ara's in Tropical Zoo
Tropical Zoo: overdekt uitje in Zeeland

Fossielenmijn

Hierna liepen we door naar de fossielenmijn waar allerlei fossielen stonden uitgestald. Van schildpadden en krokodillen tot dino’s en van alles er tussen in. Dit gedeelte kon ze niet heel lang boeien, liever liepen ze door naar de hal ernaast met meterslange dinosaurussen: de Dino Expo.

Dino Expo bij Tropical Zoo

Dinosaurus expositie

In de Dino Expo stonden naast de meterslange gevaarten ook wat echte beesten zoals slangen, schildpadden en een stinkdier! Leuke combi die de boel levendig houdt. We schoten hier ook een verzorger aan met wat vragen. Deze werden enthousiast, met humor en duidelijk vakkundig beantwoordt. Ik hou er zo van!

Spelen met water in de Kidsjungle

Na de dinosaurussen loop je zo de kidsjungle in: een enorm leuke waterattractie. Als je hier wilt spelen (tot 12 jaar) moet je wel je badkleding aan of kleding dat nat en vies mag worden. Het is zand en water wat de klok slaat. Het water is, ook voor de kleinsten, niet diep. Overal staan bankjes en stoelen waarvandaan ouders hun kroost nauwlettend in de gaten kunnen houden. Goed geregeld! Heb je oudere kinderen die prima hun eigen gang kunnen gaan? Neem dan plaats op het terras en geniet op afstand van de waterpret en een lekker drankje.

Buiten spelen bij Tropical Zoo

Tot slot loop je via de Kidsjungle naar enkele buiten attracties. Hier vind je de nieuwe Spettertuin en het Buitenspeelbos. De namen zeggen het eigenlijk al. Spetteren en spelen met water waarbij ook hier geldt dat zwemkleding het fijnst is. En lekker klimmen en glijden in het kleine stukje bos.

In het verste hoekje van het Buitenspeelbos kun je overigens op schattenjacht. In het restaurant (om het hoekje) koop je een emmertje met zand en edelsteentjes waarna je in de “mijn” met behulp van een zeef op zoek kunt naar de schatten.

Schat zoeken bij Tropical Zoo

De vangst was maar liefst 27 (edel)stenen. Wij betaalden €4,95 voor een emmer. Ik vind het idee heel leuk, maar had er meer van verwacht. Er kwam nu niet veel speurwerk aan te pas en het emmertje was zo leeg. Liever had ik gezien dat ze lekker mochten scheppen in de zandbak. Dan waren ze langer onder de pannen geweest en uit ervaring weet ik dat ze ook blij waren geweest met 1 gevonden edelsteen waar ze hun best voor hebben moeten doen.

Leuk detail: Bij het inleveren van je emmer krijg je een edelstenenkaart om je gevonden stenen te identificeren.

Overdekt uitje in Zeeland

Na het schattenzoeken sta je, via het restaurant, zo weer buiten, maar wij besloten om in alle rust het gehele park nog eens dunnetjes over te doen. Omdat het richting sluitingstijd ging heb ik de foto’s toen zonder ander publiek kunnen maken. Al met al waren we 3,5 uur binnen waarbij onze kinderen amper tot niet met water hebben gespeeld. Als je hierop voorbereid bent en en er zin in hebt, ben je zo een halve of zelfs hele dag onder de pannen. Wij beleefden met z’n allen een erg leuke dag bij Berkenhof Tropical Zoo reden waarom ik jou heel graag dit grotendeels overdekt uitje in Zeeland aanraad.