4 manieren waarop ik mezelf blijf ontwikkelen

Dat je leven significant anders wordt na het krijgen van kinderen hoef ik je vast niet te vertellen. Nu moet ik zeggen dat ik het helemaal niet erg vond. Dat wat ik belangrijk vond, werd herzien en ik stelde opnieuw mijn prioriteiten. Het gekke is dat dat proces toen ze wat ouder werden, en dus minder afhankelijk, zich opnieuw herhaalde. Ik maakte meer tijd voor mezelf en ben me weer gaan ontwikkelen.

Rijlessen op latere leeftijd

Jarenlang was het geen probleem dat ik geen rijbewijs had, maar op een gegeven moment ging het toch knagen. Ik baalde dat er wel een auto voor de deur stond, maar ik er niks mee kon. Dat kon anders! Het kost wat en hopelijk heb ik straks ook wat. Ik geniet alvast van het vooruitzicht van de kinderen de auto in kunnen gooien en ergens zelf heen kunnen rijden.

Ondernemende moeder

Als je me een paar jaar geleden had gezegd dat ik een eigen bedrijf zou beginnen, zou ik je vierkant uit hebben gelachen. En kijk nu eens! Ik mompreneur me een slag in de rondte. Wat begon als een hobby is uitgelopen op misschien wel de mogelijkheid om uit loondienst te gaan en fulltime voor mezelf te werken. Het zijn extra ballen om mee te jongleren, maar balansen gaat me steeds beter af.

Nieuwe dingen leren met cursus

Wil je jezelf blijven ontwikkelen, dan moet je nieuwe dingen blijven leren. Daarom zorg ik er voor dat ik regelmatig een cursus volg. Aan de ene kant om mee te komen in mijn vakgebied en aan de andere kant omdat ik het erg leuk vind om nieuwe dingen te leren of ergens beter in te worden. Zo volgde ik al eens een Pinterest cursus zodat mijn pins voor bijvoorbeeld deze website van betere kwaliteit zijn. Op dit moment staat een cursus om mijn schrijfvaardigheid te verbeteren hoog op mijn lijstje.

Later leren zwemmen

En als ik dan toch bezig ben… het lijkt me heel fijn om te leren zwemmen. Als je van de Cariben bent, doen veel mensen de, onterechte, aanname dat je kan zwemmen als de beste. Nope! Het is dankzij mijn gymleraar vroeger, dank u wel meneer Plekkenpol, dat ik nu mijn hoofd boven water kan houden. Zodra het roze papiertje B binnen is, ga ik voor deze A. Ik kan niet wachten.

Jezelf blijven ontwikkelen

Ik vind het niet alleen leuk om mezelf te blijven ontwikkelen, ik vind het ook belangrijk. Nadat ik moeder werd, had ik het druk zat met een nieuwe draai vinden. De ruimte in mijn hoofd om nieuwe uitdagingen aan te pakken kwam nadien vanzelf. Ik zoek het niet altijd bewust op, maar als het op mijn pad komt, ga ik het zeker niet meer uit de weg. Wel is het van belang natuurlijk om altijd je eigen welzijn in het oog te houden. Niet alles tegelijk op het bordje. Je moet er beter van worden en niet slechter.

Hoe zorg jij er voor dat je je blijft ontwikkelen? Deze en andere onderwerpen worden regelmatig besproken in de Tijd voor mama community.

Bewaar dit artikel op Pinterest met de afbeelding hieronder