Kinderen vermaken in een restaurant zonder scherm

Uit eten gaan is een feestje! Maar alleen al bij de gedachte aan uit eten gaan met kinderen kun je het warm krijgen. Het is een mentale spagaat tussen je kind kind willen laten zijn, maar anderen ook niet tot last willen zijn. Gelukkig kan het beide! Daarom deel ik in deze blog een aantal tips om kinderen te vermaken in een restaurant. Zonder scherm!

Uit eten met kinderen

Het succes van een etentje met kinderen kun je vergroten met een goede voorbereiding.

  • Maak je vooraf niet al te veel zorgen. Kinderen pikken je onrust feilloos op.
  • Reserveer op een schappelijke tijd. Hoe later het wordt hoe meer kans op kinderen die helemaal uit hun doen zijn.
  • Geef tijdens het reservereren aan het restaurant door dat je kinderen meeneemt.
  • Ook ter plekke is het goed om stress te vermijden. Het blijven kinderen!
  • Neem voldoende vermaak mee voor aan tafel.

Kinderen die zich vervelen gaan zeer waarschijnlijk ongewenst gedrag vertonen. Op verveling kun je je voorbereiden door een aantal spullen mee te nemen. Hieronder geef ik een aantal specifieke suggesties:

1. Mini puzzel

Een klein puzzeltje is ideaal om mee te nemen naar een restaurant. Puzzelen is een activiteit waarbij je, op zoek naar het volgend passend stukje, geneigd bent om de wereld om je heen een beetje te vergeten. Perfect dus! Kies geen puzzels die een halve tafel in beslag nemen, maar juist mini puzzeltjes van bijvoorbeeld max 50 stukjes.

2. Kleurboek en kleurpotloden

Kleuren is een gouden oude. Zo cliché dat ik twijfelde of ik het wel zou noemen in dit rijtje, maar clichés worden niet voor niets zo genoemd. Ze zijn bij het grote publiek bekend om een reden. Hoewel het per kind varieert van een paar krassen zetten tot een tekening minitieus inkleuren zou ik altijd een kleurboek met wat potloodjes inpakken. In verband met eventuele tafellakens en stoffen stoelen adviseer ik je om geen stiften mee te nemen.

3. Herbruikbare stickers

Kinderen en stickers zijn een gouden combinatie! Plakken ze het normaal gesproken overal waar jij het juist niet wilt hebben, maakt dat met herbruikbare stickers helemaal niks uit. Zo lijkt deze set met 150 stickers speciaal gemaakt om kinderen tijdens uit eten te vermaken. Elke set bestaat niet alleen uit heel veel stickers, maar ook uit 2 bladen waarop je met de stickers zelf een fantasiewereld kunt creëren. Klaar mee? Haal alles los, begin opnieuw of berg het op voor een volgende keer.

4. Klein speelgoed

Neem voor de variatie vooral verschillende items mee als vermaak. Je kunt er beter verlegen mee zitten dan verlegen om zitten. Bij het uitzoeken van kleine speelgoedjes is het goed om te selecteren op items die geen geluid maken. Dus dat politieautootje met sirene kun je beter thuis laten. Wat dan wel? Denk bijvoorbeeld aan een kaleidoscoop, een paar blokjes duplo en wat speelfiguren.

Je kunt er beter verlegen mee zitten dan verlegen om zitten

5. Zoekboek

Kinderen vermaken in een restaurant doe je absoluut ook met een boek. Meer specifiek nog; een zoekboek! Met een zoekboek bouw je, net als bij een puzzel, even een moment van rust in. Het is leuk voor alle leeftijden en elke keer weer kun je iets nieuws ontdekken in de zoekplaten zodat het niet snel zal gaan vervelen.

Kinderen vermaken in een restaurant zonder scherm

Je kinderen horen er bij. Als jij zomaar uit eten wilt gaan omdat je er zin in hebt of juist speciaal om iets te vieren moet vooral kunnen. En natuurlijk het liefst zonder stress over of de kinderen zich wel of niet zullen gaan gedragen. Ik hoop daarom dat je iets zult hebben aan mijn succesnummers om onze kinderen zonder scherm aan tafel te vermaken.