Hoe vind je een betrouwbare oppas?

Aan wie draag je de zorg van je kind(eren) over als je met je partner op stap wilt? Al een tijd heb ik de wens om een oppas te vinden, maar waar zoek je? Ik breng met gemak de kinderen naar de opvang en ook met logeren bij familie heb ik geen problemen. Alleen een oppas in huis halen, stel ik steeds maar uit terwijl de wens er wel is. Ik heb een rondvraag gedaan onder vriendinnen en op social media en kreeg diverse tips over hoe je een betrouwbare oppas vindt.

Via via

We stellen de mening van familie en vrienden vaak erg op prijs. De meest betrouwbare manier om een oppas te vinden is dan ook via via. Vraag rond of iemand iemand kent.

Zo heeft Judith (van Pinkpress) een maandelijkse oppas afspraak met oma. En Marieke (van Marieke blogt) heeft een fijne deal gemaakt met een vriendin waarbij ze voor elkaar oppassen.

Nextdoor app

The next best thing is rondvragen in je buurt, maar bij iedereen aanbellen is ook zo wat. Een buurtapp zoals Nextdoor kan dan uitkomst bieden. Ik zie daar regelmatig oproepjes voor schoonmakers, huiswerkbegeleiders én oppassers voorbij komen.

Professionele opvang

Maak je al gebruik van kinderopvang? Ga dan eens na of er mogelijkheden zijn buiten de gebruikelijke kantooruren. Er zijn kinderdagverblijven die opvanguren in de avond en weekend aanbieden. Ook bij een gastouder zou je zomaar eens kunnen slagen. Hoewel deze vorm van opvang duurder is, geeft het misschien een geruster gevoel.

Oppasapp

Van meerdere kanten heb ik gehoord over speciale apps om een oppas te zoeken. Zo heeft Yvette via Babysit (app van oppassen.nl) een vaste oppas gevonden die ze kan inzetten als ze met haar man op stap wilt.

Betrouwbare oppas vinden

Met kleine kindjes is het soms een uitdaging om tijd voor jou en je partner samen buiten de deur te plannen. Toch is het heel belangrijk om die tijd te plannen en te nemen. Uiteraard pas als je een betrouwbaar iemand hebt die je kind kunt verzorgen. Zo zijn ze in veilige handen en kun jij onbezorgd genieten.


Top 3 Leestip:

Like it? Pin it!