Doen! Hier krijg je meer energie van

Soms heb je gewoon van die lamlendige dagen. Dagen waarop er niets uit je handen lijkt te komen, opstaan van de bank al te veel moeite kost. Je functioneert, maar daar is alles ook mee gezegd. Beetje lastig als er van je verwacht wordt dat je fris en fruitig op je werk verschijnt, onvermoeibaar de zoveelste “waarom vraag” van je kleuter beantwoordt en de wc schreeuwt om een sopje. Hoe kom je zo snel mogelijk hieruit? Want leuk is het allerminst. Niet voor jou en zeker niet voor je omgeving. Ik ben helemaal pro tijd voor mama, maar zwelgen in zelfmedelijden vind ik dan een beetje zonde van de tijd. Daarom heb ik een aantal manieren verzameld waar je een fijne energie boost van krijgt.

Gezond eten

Ach gut, komt ze. Ja, helaas. Ik ben helemaal team snacken, maar geef toe dat jij je ook superfijn voelt na een maaltijd met veel groen en weinig vet. Zo’n eerste dag van je dieet gevoel. Die dag dat je je na het eten van één salade al Beyoncé voelt. Toegegeven.. het zit waarschijnlijk een beetje tussen je oren, maar schaden doet het zeker niet. Sterker nog, als je er mee doorgaat zul je je lichamelijk echt beter gaan voelen. Ik beloof het.

To do’s doen

Nog zo’n voor de hand liggende: doen wat je jezelf hebt voorgenomen. Persoonlijk word ik altijd heel blij als ik weer een item kan doorstrepen van mijn lijst. Het geeft een instant motivatieboost om nóg meer gedaan te krijgen. Weet je trouwens wat ook een energiekick geeft? Een lijst bijhouden van wat je al hebt gedaan in plaats van wat er nog moet gebeuren. Probeer het eens!

Hoe doen die andere moeders het toch? Sluit je aan bij de Tijd voor mama community en kom er achter!

Familietijd

Ik weet niet wie de mythe de wereld in heeft geholpen dat je zoveel energie krijgt van je kinderen, maar diegene spreekt in elk geval niet namens mij. Geen energie, maar liefde des te meer. Laat ik daar nou ook genoegen mee nemen. En toch… van een fijn dagje samen aanlummelen met het hele gezin word ik ook wel heel blij. Ik heb heus wel een hart. 😉

Wij tijd

Ahhh, mijn favoriete tijd! Na tijd voor wijn en tijd voor mama dan. Een uitje plannen om samen met De Man de hort op te gaan, geeft mij al ontzettend veel voorpret. Of het nu een lunch is, een nachtje weg of gewoon een televisie avond met onze favoriete snacks; Ik hou er van! Dus! Als je liefde je lief is, pak je jullie uberfunctionele gezamenlijke agenda er bij en plan tijd voor jullie samen. Zet een stip op de horizon en kijk er naar uit.

Waar krijg je meer energie van?

Hoe leuk het ook is en hoe graag je het ook wilt, een druk leven vreet energie. Energie dat je weer moet zien aan te vullen. Door regelmatig tijd voor jezelf te nemen kun je dat doen, maar soms besluipt de man met de hamer je van achter en slaat genadeloos toe. Je hebt ineens nergens meer de kracht voor. Je lichaam geeft niet voor niets dit signaal dus het is niet verkeerd om hier even aan toe te geven. Wees lief voor jezelf, maar blijf er niet in hangen. Eet een gezonde maaltijd, plan iets leuks met je gezin of partner en laad jezelf op voor de volgende ronde.

Wat is jouw go-to oplossing als je er even geen kracht meer voor hebt? Waar krijg jij energie van?

Like it? Pin it!

.