Dekentje, thee, chocolade! Heerlijke series voor het najaar

series voor het najaar bingewatchen

Na een lange wandeling over het strand of door het bos thuiskomen, misschien wel de open haard aansteken en lekker opwarmen met een kop thee of voor de liefhebbers warme chocolademelk met slagroom. Lekker warm dekentje over je beentjes en chillen maar. De herfst is echt mijn favoriete bingewatch seizoen! Daarom zet ik deze keer een paar heerlijke bingwaardige series voor het najaar voor je op een rijtje waar je niet bij na hoeft te denken!

De stad van de liefde

Misschien heb je de hype over Emily in Paris al voorbij zien komen. Sinds begin oktober staat het eerste seizoen van deze heerlijke chickflick namelijk online op Netflix en de reacties zijn ongelooflijk enthousiast. Emily is een echte Amerikaanse carrièretijger die voor een jaar in Parijs wordt gedetacheerd bij een Pr-bureau. Nu weten we allemaal dat Fransen het niet zo op de Engelse taal hebben en nog veel minder op Amerikanen, dus geheid een receptje voor een goede clash. Doe daarbij een flinke dosis romantiek én het prachtige straatbeeld van de stad van de liefde en je snapt waar ik het over heb. De vraag naar een seizoen 2 is dan ook groot. Helaas gooit corona op dit moment roet in het eten voor het maken van nieuwe opnames.

Op zoek naar jezelf en de liefde

In dezelfde categorie als Emily in Paris is er nu op Videoland de serie Love Life. Darcy, een rol van Anna Kendrick (Pitch Perfect, Twilight), is in haar leven op zoek naar wie ze nu eigenlijk echt wil zijn. In de zoektocht naar de persoon die ze wil worden gaat ze ook op zoek naar de ware liefde. Met een gezonde dosis humor en een aantal mislukte dates maakt dat een goed verhaal. Want wie wil nu niet de ex waar je nog steeds hoteldebotel op bent tegenkomen in je yogapants en Crocs?! Op Videoland kijk je nu het eerste seizoen, maar er is al bekend gemaakt dat er een tweede seizoen zal volgen.

Dansend onder je dekentje

Als je op zoek gaat naar de leukste streamingtips, duik je in de krochten van alle diensten. En wat je daar vind, vind ik GOED! Zo vond ik op Videoland de geniale serie Zoey’s Extraordinary Playlist. Ken je die film What Women Want nog, met Mel Gibson die ineens alles kan horen wat vrouwen denken? Dit is de muzikale variant. Waar het bij Mel Gibson fout ging met een fohn in de badkamer, begint het verhaal hier als Zoey een MRI ondergaat en er iets mis gaat. Ineens hoort ze de hele dag allerlei liedjes. En terwijl niemand iets door heeft, zingt iedereen zijn diepste gevoelens aan haar weg. Oké, je moet er van houden, maar als je net zoals ik een beetje muziek/musical georiënteerd bent, vind je dit geweldig! Onder andere met Skylar Astin (Pitch Perfect) en Lauren Graham (Gilmore Girls). En ook van deze topper volgt een tweede seizoen!

Op het stalkerige af

Ik vind dit een mooi moment om één van mijn all-time favorites bij jullie onder de aandacht te brengen. Een paar jaar geleden stuitte ik op Crazy Ex-Girlfriend op Netflix en heb genoten. Zoveel zelfs, dat ik de hele serie uiteindelijk samen met mijn vriend nogmaals heb gekeken en hem ook helemaal enthousiast heb gemaakt. In Crazy Ex-Girlfriend volgen we Rebecca Bunch die het halve land doorkruist om in dezelfde stad als haar ex-vriendje van zomerkamp te gaan wonen. Hou je van musical en een tikkeltje platte humor, dat zit je met deze serie echt goed. Maar verkijk je er niet op. Achter deze façade van blijdschap en vrolijkheid gaat het namelijk over een heel serieus onderwerp: mentale stoornissen. En met 4 volledige seizoenen online kom jij voorlopig niet meer onder je dekentje vandaan.

Koninklijk genieten

Laten we ook niet vergeten dat 15 november het nieuwe seizoen van The Crown online komt op Netflix. Je bent dus mooi op tijd om de eerste drie seizoenen nog eens te bekijken. Het vierde seizoen van deze briljante serie brengt ons de IJzeren Dame Margaret Thatcher gespeeld door Gillian Anderson (X-Files, Sex Education) en natuurlijk de alom geliefde Princess Diana. Dit nieuwe seizoen kan niet anders dan een knaller worden, want laten we eerlijk zeggen: het Britse Koningshuis staat garant voor een flink aantal schandalen.

Series voor het najaar

Dus ben je er klaar voor? Ligt de popcorn, chocolademelk en andere essentials binnen handbereik? Kruip dan lekker onder je dekentje. Want op deze manier wordt het in ieder geval een fijne herfst! Ik wens jou weer heel veel kijkplezier met deze series voor het najaar!


Top 3 Leestip: