Geen stress met kerst |Selfcare adventskalender voor moeders

Toen de kruidnootjes de schappen van de supermarkt haalden was dat een niet zo subtiele hint naar de feestelijke decembermaand. Ik was alleen te druk met nazomerdingen om de hint op te pikken. Maar nu het herfst is en alweer nog donker als ik ‘s morgens de deur uit stap, kan ik er niet meer omheen: Winter is coming! En met de winter ook de heerlijke feestdagen. En met deze feestdagen ook de stress. Kerststress!

Het kerstgevoel

Wat is het eerste dat in je opkomt als je denkt aan kerst? Is dat de warmte, gezelligheid en lekker eten? En als je er nog wat langer over nadenkt? Ploppen dan de verplichtingen, hoge verwachtingen en drukte ook naar boven? Nee? Dan ben je een gezegend mens. Ja? Dan ook! Maar gun ik je wel beter. Een kerst zonder stress.

Stress tijdens de kerst

Zeven jaar geleden maakte ik niet alleen kennis met een lief klein mensje dat mij mama maakte, maar ook met het fenomeen stress tijdens de kerst. Zelfopgelegde druk en moetjes maakte dat ik soms van tevoren opzag tegen het logistiek van alles in goede banen leiden. Dat beide kanten van ons gezin elk aan een ander uiteinde van Nederland wonen, maakte het er niet makkelijker op.

Een rondvraag op social media en bij vriendinnen stemt gerust: heel veel moeders ervaren stress tijdens december. Als ik één ding over het moederschap heb geleerd is dat je nooit de enige bent.

Je bent niet de enige! Nooit

Selfcare adventskalender voor moeders

Al heel snel heb ik mijn draai gevonden en stijgt de drukte mij niet meer naar het hoofd. Het is nog steeds druk, maar ik neem onder andere genoeg tijd om te ontladen en op te laden. Speciaal voor die drukke decembermaand heb ik daarom een digitale zelfzorg adventskalender bedacht. Vanaf 1 december tot en met 24 december ontvang je dagelijks een liefdevolle reminder over intenties, maar ook fijne affirmaties, toffe quotes, kleine opdrachten en korting bij MultiMama om zonder stress naar kerst toe te leven. We maken er een december to remember van. Een december to remember about you!

Klik hier om naar de Selfcare Adventskalender van Tijd voor mama te gaan. Tijd voor mama is onderdeel van MultiMama.

Gebruik je Pinterest om ideeën op t doen? Bewaar dan dit artikel op een bord met deze afbeelding.