Yes, je hebt een set Motivatiekaarten gekocht of als cadeau gekregen. Super! Een motivatiekaartje kan veel voor je betekenen. Lees in dit artikel hoe je motivatiekaarten kunt gebruiken.

Elke kaart mag je interpreteren zoals je zelf wilt, maar als je een extra uitleg fijn vindt, kun je die hier opzoeken.

Veel plezier met je set.

Tijd voor jezelf

gaat niet ten koste van een ander, maar komt wel ten goede van

Tijd voor jezelf nemen is niet egoïstisch. Je doet er niemand mee tekort en niemand lijdt er onder. Je gezin en andere dierbaren plukken er juist de vruchten van.

Elke moeder is ook een vrouw

Tijd nemen voor elkaar, zonder de kinderen als bliksemafleiders, is fijn én goed voor de relatie. Tijd nemen voor jezelf, je wensen en dromen minstens net zo belangrijk. Moeder worden is een heerlijke rol, maar vergeet de vrouw niet die je daarvoor was én nog steeds bent. Waar wordt zij blij van?

Goed genoeg is perfect

Hoe streng ben jij voor jezelf (en je omgeving)? Goed voor jezelf zorgen is ook niet te veel eisen van jezelf. Als perfectionisme je op scherp zet en zorgt dat je je beste beentje voorzet, dikke prima. Anders wordt het als het je in de weg gaat zitten, niet het beste uit je haalt, maar het onmogelijke van je vraagt. Relax… goed genoeg is perfect!

Mooi zoals jij bent

Je hoeft niet meer, hoger en verder. Je bent nu al zo mooi zoals je bent.

Omdat jij het kan!

Waarom? Daarom! Geloof in jezelf. Heb helder voor ogen waarom je iets wilt en je kan het. Wat is jouw Big why?

Maak het gewone bijzonder!

Parijs bij nacht is mooi! Door een bijzonder laagje over gewone momenten te gieten, creëer je je eigen Parijs bij nacht dichtbij huis. Kies een luxe thee, een fijne geurkaars, een tof notitieboekje en maak wat moois van alledaagse momenten.

Ik doe wat het beste is voor mij

Denk eens niet aan de belangen van een ander, maar aan wat jij wil. Aan wat jij nodig hebt. Doe wat het beste is voor jou.

Als niets moet, is alles mogelijk

Laat los wat je denkt te moeten doen. Laat gaan wie je denkt te moeten zijn. Sommige dingen kun je niet afdwingen. Vetrouw er op dat je ontvangt waar je klaar voor bent.

Tijd heb je niet, die plan je

Je kunt wachten tot je een ons weegt als je af gaat wachten tot je tijd ergens voor hebt. Tijd nemen voor iets wat je belangrijk vindt, kun je beter plannen.

Het ene voor als het andere niet aansluit

Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden. Volg de jouwe. Kan het niet zus, dan zo!

Vrouw! Straal

Het is soms zo simpel. Lach en je voelt je al een stuk beter. Positiviteit trekt positiviteit aan.

Het is tijd voor mama nu

En nu doe ik wat het beste is voor mij. Waar mijn hart van gaat stralen. Waar ik van oplaad of juist van tot rust komt. Ja! Nu is het tijd voor mama.

Als je nu eens… je eigen adviezen zou opvolgen?

De beste stuurlui staan aan wal. Dit spreekwoord wordt meestal een beetje negatief ingezet, maar zet ‘m eens in een ander licht. Voor een ander weten we het zo goed. Wat zou je iemand die je liefhebt in deze situatie adviseren?

Een stap terug is soms beter dan stil staan

Heb je soms ook het idee dat je vastloopt? Misschien kan het helpen om een stap terug te zetten. Om alles beter te overzien of om uit te rusten. Daarna kun je met frisse moed weer verder stappen.

Zonder schuld & met gevoel

Voel je niet schuldig om te doen wat het beste is voor jou. Ga er voor. Met een 100% goed gevoel en zonder schuldgevoel.

Kiezen is ook een optie

Allemaal leuk en aardig dat alles kan en mag, maar soms is het beter om te offen in plaats van te ennen. Kies!

Als nu niet. Wanneer dan wel?

Ben je een uitsteller? Vraag jezelf dan eens retorisch af wanneer dan wel. Kans is groot dat als je het nu niet doet, het steeds lastiger wordt om het wél te doen.

Focus jezelf op het resultaat en niet op de taak en ga er voor.

2 woorden 9 letters Mama, relax!

Duurt lang! Soms vlot het niet zoals je zou willen. Peuters die alles zelf willen doen. De caissière die een iets te lang praatje voert met een bekende. Kan het je niet snel genoeg? Mama, relax!

Verwar willen niet met moeten

Ik moet zus en ik moet zo. Enig idee hoe vaak je “ik moet…” zegt op een dag? Van moeten krijgen we jeuk. Moeten is niet fijn. Vervang je moetjes eens met wil ik’s. Dat geeft meteen lucht én ruimte om iets te laten.

Willen is belangrijker dan kunnen

Iets willen wat je nog niet kan, heb je meer aan dan iets kunnen waar je niets mee doet. Wil het en je bent halverwege.

Haast je! Neem de tijd voor jezelf

Schuif tijd nemen voor jezelf niet uit. (H)erken je behoeftes en handel er naar.

Bekijk het maar van de makkelijke kant

Stel jezelf voor in een auto. Focus jij je dan liever op de weg waar je op aan het rijden bent of op het ontwijken van bomen langs de kant? Maak het niet moeilijker dan nodig!

Iedereen boft maar met jou

Klop jezelf ook eens ongegeneerd op de borst. Ze mogen zich in hun handjes knijpen met jou.

Niets is ook iets. En dat is niet niks

Doe je weleens gewoon niets? Ga zitten of liggen en staar voor je uit, mijmer weg of dagdroom. Probeer eens gewoon er te zijn. Niets is niet per definitie niks.

Ikke, ikke, ikke en de rest komt later

Voor jezelf kiezen wordt weleens verward met egoïsme. Niets is minder waar. En je laat de rest heus niet stikken, ze komen later wel.

Alleen jij kunt je eigen tempo bepalen

Vergelijk jezelf niet met een ander. Meet je eigen situatie niet af aan wat je leest, ziet of hoort. Bepaal zelf je eigen tempo. Vertrouw op je intuïtie. Die wijst je de weg en het tempo waarin je op weg gaat.

Het is een kwestie van kiezen voor jezelf

Je kunt er lang en breed over nadenken, mitsen en maren en wikken en wegen, maar eigenlijk is het heel simpel: kies voor jezelf en je zit sowieso goed.

571.175 andere moeders zitten nu in hetzelfde schuitje

Soms denk je dat je de enige bent die worstelt, maar wees gerust: Je bent nooit alleen. En hoewel dat misschien een schrale troost lijkt, kan het net genoeg zijn om niet bij de pakken neer te gaan zitten.

Spreek je ook uit. Zoek en bied (h)erkenning aan anderen. Want echt: Je bent niet alleen.

Balans; soms teveel soms te weinig

Balans is voor mij geen weegschaal in balans meer, maar met de juiste tools in handen altijd je rust kunnen vinden, ongeacht de veranderingen en drukte. En dan kan het best zijn dat je soms iets meer van het één hebt en van het ander wat minder. Balans is kijken naar wat je NU nodig hebt.