Elke moeder is ook een vrouw

Negen maanden lang bereid je je voor op een rol die je tot in het diepst van je ziel zal raken. Moeder worden, of het nu voor het eerst of nog een keer is, is ingrijpend. Het is niet een rol die je voor even aanneemt, je gaat een levenslange verbintenis aan. Een onzichtbaar contract dat steeds stilzwijgend wordt verlengd.

Je takenpakket is nooit duidelijk, maar bijscholing is wel inbegrepen. Dat je de lessen niet kunt inplannen op een moment dat jou het best uitkomt, maar ze juist leert wanneer je het niet ziet aankomen, neem je voor lief. Moeder zijn is die ene hoofdrol die alle andere rollen doet verbleken. Toch?

Die andere

Welke rol is er in jouw leven weggelegd voor de vrouw die je was vóór je moeder werd? Hoe zie en behandel je haar? Nu je die felbegeerde hoofdrol te pakken hebt, moet ze het doen met een bijrol? Moet ze niet niet zo zeuren en leg je haar het liefst het zwijgen op? Zeg maar tot de kinderen naar school en weer later tot ze het huis uit zijn. Later… later komt haar tijd wel weer. Nu moet ze zich schikken naar haar (hoofd)rol.

Elke moeder is een vrouw

Maar wat als… wat als die twee rollen in harmonie naast elkaar zouden kunnen bestaan? Zonder elkaar te bijten. Zonder voor de ander onder te doen. Elkaar aanvullen, elkaar motiveren, voor elkaar zijn. Met respect en zonder schuldgevoel.

Wat je in de drukte van alledag weleens kunt vergeten, is dat elke moeder ook een vrouw is. Een vrouw die zichzelf als individu mag zien. Die voor ze moeder werd al de zaal inpakte. Die nu nog steeds dromen en verlangens mag hebben. Die zich mag ontwikkelen. Een vrouw die tijd voor zichzelf nodig heeft. Om al die dromen en verlangens na te jagen. Of gewoon niets te doen.

Niets is ook iets. En dat is niet niks

Een nieuw script

Gun je jezelf op dit moment die tijd? De tijd die je nodig hebt om uit te rusten en op te laden? De tijd om stilte te ervaren. De tijd om te doen waar jij op dat moment zin in hebt. Even niet zorgen voor een ander, maar zorgen voor jezelf. Koop je weleens een cadeau helemaal voor jezelf?

Weet je wat zo mooi is? Elke dag weer kun je besluiten het anders te doen. Het is jouw leven en een nieuw script schrijven mag. Gun jezelf dan wel even die dubbele hoofdrol, goed?!

Met de Mama Me-time Kit geef ik je graag een liefdevol zetje in de goede richting. Met een grote strik er omheen.


Top 3 leestip: