Een cadeau creatief inpakken | 3 leuke ideeën

Cadeau creatief inpakken

Het is het innerlijk dat normaal telt, maar bij een cadeau mag je ook zeker wel uitpakken met de looks. Niemand zal het je kwalijk nemen als je alleen maar een papiertje omheen gooit, maar dikke bonuspunten als je moeite er vanaf spat. Wil je een cadeau creatief inpakken? Hieronder vind je 3 leuke ideeën.

Cadeau japans inpakken; furoshiki

Allereerst een leuke trend dat uit het oosten hiernaar toe is overgewaaid. Of eigenlijk nog aan het overwaaien is: Furoshiki. Als je kijkt naar hoe Japanners hun cadeautjes inpakken dan valt het volgende op; ze zijn slim, het is mooi en erg origineel. Furoshiki is een Japans manier van inpakken waarbij in plaats van papier een mooi stofje wordt gebruikt. Je kunt ervoor kiezen om de cadeauverpakking onderdeel te laten zijn van het cadeau, maar in Japan kijkt niemand er van op als je het terugvraagt.

Furoshikis kun je keer op keer hergebruiken en daarom zijn ze erg duurzaam. Je kunt een speciaal hiervoor bedoelde stof kopen om je cadeau in te pakken, maar een nieuw theedoek met een toffe print is, afhankelijk van hoe groot je cadeau is, zeker ook een optie.

Bij elkaar passend inpakmateriaal

Over printjes gesproken… Door mooi bij elkaar passende inpakspullen te gebruiken, til je je inpakkunsten al naar het volgend niveau. Stem je cadeaupapier, lintje, sticker en/of label op elkaar af en je hebt een prachtig geheel dat een lust voor het oog is. Het is een open deur, maar toch trap ik het met liefde toch nog even voor je open.

Decoratie cadeau inpakken

Tot slot nog een tip waarmee je een laatste hand aan een cadeau kunt leggen. Wil je iets anders dan bijvoorbeeld het gebruikelijk lintje? Kijk dan zeker eens verder dan dat als het gaat om decoratie voor cadeautjes. Er is namelijk veel meer waar je je cadeau’s mee op kunt leuken:

  • Veren
  • Theezakje
  • Klein zakje snoep
  • Ballonnen (niet opgeblazen)
  • Gedroogde bloemen

Het cadeau krijgt hiermee meer diepte en ziet er daardoor mooi en uniek ingepakt uit. Je maakt ze makkelijk vast met bakkerstouw of washi tape.

Cadeau creatief inpakken

Een cadeau creatief inpakken kan op verschillende manieren. Ik gaf je hiervoor alvast 3 leuke tips. Door aandacht te besteden aan het inpakken van een cadeau, iets wat slechts een detail lijkt, geef je iemand een dubbel cadeau!