Een boek luisteren is het nieuwe lezen

De boeken die, pontificaal naast mijn bed opgestapeld, stof zaten te happen, verhuisden onlangs naar een laatje. Dat voelde als een bevrijding. Iets van jezelf moeten en het niet doen is op z’n minst frustrerend. Het stemmetje in je hoofd irritant. Het lijkt wel alsof met de deur (nou ja laatje dan in dit geval) die dicht ging een andere deur zich opende. Ik ontdekte dat het luisteren naar een boek best wel ok is. Wat zeg ik… inmiddels ben ik zwaar fan en heb een abonnement bij Storytel afgesloten.

Een boek lezen

Ooit was er een tijd dat ik niet naar bed ging zonder in een boek te lezen. Ooit… Het lijkt wel een eeuwigheid geleden. We zijn inmiddels zeker 30 boeken verder die ik echt heel graag wilde lezen, maar de tijd niet voor nam. Er zijn vele maanden van frustratie verstreken omdat ik steeds niet verder kwam dan de eerste pagina’s. Als je iets graag wilt, dan maak je er toch tijd voor?

Online lezen

Kennelijk waren er toch andere dingen die ik liever deed. Toen gebeurde er iets fijns. Je kunt het denk ik wel berusting noemen. Ik legde me er bij neer dat ik voorlopig alleen online zou lezen. Want lezen deed ik heus wel, alleen niet het soort waarbij je bladzijdes kon omslaan. Niet het soort waarbij je aan het boek kon zien wat je al had gelezen en hoeveel bladzijdes je nog moest. Helaas wel het soort dat harder dan een boek op je hoofd klettert als je er bij in slaap valt. Mijn haat-liefde verhouding met mijn mobiel duurt immer voort.

Luisterverhaal

Mijn liefde voor podcasts luisteren, leidde me (via een reclameblok) naar een luisterverhaal op Storytel. Na de gratis proefperiode van 14 dagen ben ik blijven hangen. Ik zou gek zijn om het op te zeggen. Ik had niet alleen het 6 delige verhaal beluisterd, ook een luisterboek van 14 luisteruren had ik er doorheen gejaagd. En toen nog 1 en nog 1.

Storytel abonnement

Het abonnement kost €11,99 per maand. Je kunt gratis proberen of het wat voor je is. Die twee weken kun je elk boek luisteren dat Storytel heeft. Eén nadeel: ook Storytel heeft een (digitale) boekenplank waar je alles wat je nog wilt luisteren op kunt zetten. Je raad het al… deze staat al aardig vol. Maar gelukkig komt er niet alleen wat bij, maar gaat er wel degelijk ook iets af.

Boek luisteren het nieuwe lezen

Waar ik eerst nooit begreep waarom mensen luisterboeken leuk vinden, ben ik het zelf enorm gaan waarderen. Ik kan luisteren wanneer ik wil en hoe lang ik wil. Moet ik voor een boek er echt voor gaan zitten (wat eigenlijk juist zo fijn is) kan ik een luisterboek aanzetten wanneer ik wil (wat weer superhandig is). Zal ik nooit meer een boek lezen? Echt niet! Maar ondertussen geniet ik wel zonder frustratie van een paar mooie titels.

Ben jij team boek luisteren of team boek lezen?

Like it? Pin it!