De leukste realityseries over het huwelijk

Dat programma’s als First Dates en Laat de liefde leiden zo’n enorm succes zijn, verbaast me niets. Alsof het bij ons vrouwen is in geprogrammeerd houden we van romantiek, huwelijken en natuurlijk een gezonde portie drama. Want laten we eerlijk zijn, van alleen het woordje ‘ja’ gaat ons hartje niet direct sneller kloppen. Maar van mooie jurken, heftige verhalen en lekker mensen kijken natuurlijk wel. Daarom zet ik vandaag de leukste (reality)shows over het huwelijk voor je op een rijtje!

Married at first sight

Voor veel mensen is het huwelijk een ultieme bezegeling van hun liefde voor elkaar. Desalniettemin wordt er in de MAFS-franchise íets anders met deze mijlpaal omgegaan. Want in dit programma ga je niet zelf op zoek naar je ultieme match, maar gaan de wetenschappers voor je aan het werk. Door alle gegevens naast elkaar te leggen, wordt de kandidaat aan de perfecte huwelijkskandidaat gekoppeld. En de eerste ontmoeting is gelijk op je eigen bruiloft. Of het nu gespeeld is of niet, het blijft vermakelijke tv. Je kijkt Married at first sight Australia, USA, België en natuurlijk Nederland op Videoland. En als je dan toch lekker bezig bent, kijk dan ook gelijk de follow-ups The First Year en Second Chance.

Say I Do: Surprise Weddings

Heftige verhalen, het verrassingseffect en je drie gay best friends om het droomhuwelijk tot een succes te maken. Veeg mij maar op. In Say I Do: Surprise Weddings volgen we iedere aflevering een stel dat om wat voor reden dan ook niet (of nog niet) hun droombruiloft heeft gehad. En ja, dan wordt dat gewoon binnen een week geregeld. Prachtige locaties, mooie en soms ook verdrietige verhalen, custom-made bruidsjurken en gewoon klef romantisch gedoe. Je vindt deze serie op Netflix.

Indian Matchmaking

In de Indiase gemeenschap is het heel normaal dat je ouders een geschikte huwelijkskandidaat voor je uitzoeken. Het zal je dan ook niet verbazen dat de huwelijksbranche big business is. In Indian Matchmaking volgen we Sima, dé matchmaker in de Indiase community. Over de hele wereld zorgt zij dat de juiste partners bij elkaar komen ook al is dat soms nog verdraaid lastig. Want hoewel de cultuur stelt dat ouders een huwelijkskandidaat selecteren, de kandidaten in kwestie hebben ook nog wel een flink eisenlijstje. Bijzonder om te zien hoe de culturele verschillen zijn maar ook hoe de ‘verwesterde’ Indiase mensen hier mee omgaan. Je kijkt Indian Matchmaking op Netflix.

My Big Fat Gypsy Wedding

Je mag er absoluut wat van vinden maar stiekem is My Big Fat Gyspy Wedding mijn guilty pleasure naast Say Yes To The Dress. Het blijft fascinerend om te zien hoe de Traveler-community in elkaar zit, hoe de mensen in het leven staan en hoe belachelijk jong deze meisjes trouwen om vervolgens hun eigen caravannetje tot in den treuren te poetsen. Ok, dat klinkt misschien wat negatief maar zo is dat helemaal niet bedoeld. Want we mogen toegeven: deze mensen weten wel wat een feestje is, haha. Ik kwam er toevallig achter dat Videoland drie seizoenen van deze show online heeft gezet, dus als je me zoekt, ik ben even bezig met rijtuigjes, minuscule pakjes en natuurlijk extreme bruidsjurken!

Disney’s Fairy Tale Weddings

En als je er écht geen genoeg van kan krijgen, verwijs ik je met veel plezier door naar Disney+. Want hoewel deze streamingsdienst voornamelijk voor kinderen wordt aangeprezen, ook het aanbod voor volwassenen is interessant. Als je van Disney houdt dan natuurlijk. En van romantiek. En van sprookjeshuwelijken. In Fairy Tale Weddings volg je stellen die trouwen in The Happiest Place On Earth: Disneyland!


Met deze producten maak je je stream avond nog fijner:

[woocommerce_lookbook id=”6399″]