7 activiteiten om samen met kinderen te doen (die heel ontspannend zijn voor mama)

In het weekend en tijdens vakanties ben ik vaak in tweestrijd: Enerzijds kan ik niet wachten om meer tijd met het gezin te kunnen doorbrengen, anderzijds ben ik zelf eigenlijk ook wel enorm toe aan rust. Dilemma’s dilemma’s. Gelukkig sluit het één het ander niet per se uit. Er zijn namelijk activiteiten om samen met je kind te doen, maar waar je zelf ook van opknapt. Heus!

Meidenclub

Favoriet van mijn dochter is een echt meidenclubje. Maskertje, nagels lakken, haren doen en elkaar masseren. Op dat laatste moet ze nog een beetje oefenen, maar jong geleerd… Zelfs De Man laat zich die verwennerij graag aanleunen. Met haarclipjes en al (zie je het al voor je?🤭).

Happy stones maken

Al sinds het begin van de lockdown begin 2020 is het maken van Happy Stones onwijs populair geworden. Die populariteit duurt immer voort. Dat snap ik helemaal! Happy Stones maken is een activiteit die je thuis kunt doen en het is al vanaf 4 jaar geschikt. Je kunt er niet alleen je creativiteit mee kwijt, maar ook anderen er blij mee maken. En hoewel ik op regelmatige basis een versierde zwerfkei vind, word ik daar elke keer weer zo ontzettend blij van. Het voelt echt als een gevonden schat. Wil je samen met je kind aan de slag met Happy Stones? Hier schaf je een fijn starterspakket aan met stenen, stiften en vernis. Op deze pagina vind je juist losse materialen om je stenen mee te versieren.

Filmmiddag

Mijn favoriet zijn onze zondagse middagen. Wie kan nee zeggen tegen de combinatie bank + popcorn + Disneyfilm? Zelfs de jongste kent inmiddels ons begrip ‘familiefilm kijken’. Al dan niet in combinatie met de filmmiddag is een high tea ook een goed idee. Met wat sandwiches, fruitspiesjes en (gekochte) muffins komen jullie een heel eind.

Kleuren

Kleuren is iets dat de meeste kinderen ontzettend leuk vinden om te doen. Toch stoppen we er op een gegeven moment weer mee. Kleuren is immers kinderachtig? Juist niet! Kleuren is ontspannend en een fijne manier om uit de piekerstand te stappen. Het is niet voor niets dat ik een aantal mooie kleurboeken voor volwassenen in het assortiment van Tijd voor mama heb opgenomen. Want hoewel kleuren niet kinderachtig is, zijn kinderlijke tekeningen ook weer niet nodig. Shop hier een mooi kleurboek of stiften speciaal voor volwassenen zodat je samen met je kind(eren) een zenmoment kunt creëren.

Visionboard

Ik hou van lijstjes maken en doelen stellen. Zeker aan het eind van het jaar denk ik graag na over het nieuwe jaar. Om mijn doelen tastbaar te maken, ga ik graag aan de slag met een visionboard. Dit kun je prima samen met je kind(eren) doen. Het enige dat jullie nodig hebben zijn canvassen (bijv Action, Xenos of Wibra), een stapel tijdschriften, lijm en schaar. Waar jij aan de slag gaat met alles waar je meer of minder van wilt, kunnen zij gewoon collages maken. Collages van dieren, bloemen of juist alles van alleen 1 kleur. Stem dit af op de leeftijd(en).

Slijm van maizena

Slijm heeft een gigantische aantrekkingskracht op de meeste kinderen. Ik heb er niet zoveel mee tenzij het slijm is dat gemaakt is van Maizena. Alles wat je nodig hebt is een kopje warm water en twee kopjes Maizena. Je kunt hier eventueel wat voedingskleurstof aan toevoegen. Hier vind je een stappenplan om van Maizena slijm te maken.

Wat ik zo fascinerend vind hieraan is dat afhankelijk van de snelheid waarmee je iets in het slijm stopt deze anders reageert. Fascinerend én ontspannend tegelijk. Probeer het eens!

Legpuzzels maken

Net als kleuren is puzzels leggen nog zoiets wat we als klein kind heel normaal vinden om te doen en op oudere leeftijd weer moeten herontdekken. Waar ik zo blij mee ben is dat het huidige aanbod van legpuzzels definitief het suffe imago wat puzzelen voorheen had, hebben afgeschud. Ik heb een zwak gekregen voor puzzels met een gave en moderne illustratie. Op Tijd voor mama vind je puzzels vanaf 500 stuks, maar op Hippe puzzels (mijn andere webshop) vind je ook kinderpuzzels en zogenaamde familiepuzzels. Dit zijn puzzels die ideaal zijn om samen te maken. Fijn voor in het weekend en/of vakanties.

Mama & Ik pakket

Voor mijn andere online liefde, Tijd voor mama, heb ik een verrassingspakket samengesteld voor Moeder en kind. Een luxe pakket met items waarmee jullie waardevolle één op één tijd met elkaar kunnen beleven. Om samen te doen, verbinden en ontspannen. Dit pakket doe je jezelf en elkaar hier cadeau!

Ontspannen activiteiten voor kinderen en mama

Als moeder schiet ik regelmatig in een spagaat. Tijd met mijn gezin doorbrengen vind ik enorm belangrijk, maar soms moet mijn batterij even broodnodig opgeladen worden. Gezien mijn gebrek aan lenigheid moest ik wel op zoek naar een oplossing. Die heb ik in de vorm van deze zeven ontspannende mama en ik activiteiten gevonden.


Toe aan tijd voor jezelf? Helemaal voor jezelf? De Mama Me-time Kit is een giftbox met selfcare producten waarmee je welverdiend en bewust even aandacht hebt voor jouw behoeften.